Blog

Mindervaliden wintersport

Mindervaliden wintersport, bestaat dat?

Veel mindervaliden doen aan wintersport. Het ligt echter aan je fysieke beperking of je wel of geen skivakantie of langlaufvakantie kunt boeken.  Als je een handicap hebt omdat je benen verlamd zijn bijvoorbeeld is actieve wintersport niet mogelijk. Als je rolstoel afhankelijk bent is een skivakantie meestal ook niet mogelijk. Heb je iets aan je handen of heb je een bepaalde aandoening dan is het wel vaak mogelijk om enige vorm van wintersport te beoefenen. Net zoals er bijvoorbeeld mindervaliden voetvolleybal is, is er ook mindervaliden wintersport mogelijk. Ook een aangepaste skivakantie in Oostenrijk. Een aangepaste vakantiewoning direct aan de piste en met skilift is meestal een harde voorwaarde.

Een mindervaliden wintersport accommodatie huren.

Als je rolstoel geboden bent en op vakantie wilt, zal in de meeste gevallen een aangepast chalet of aangepaste vakantiewoning huren.  Soms heeft een hotel aan de piste ook een hotelkamer te huur met aangepaste douche en toilet maar in de meeste gevallen is het boeken van een mindervalide wintersport accommodatie de beste optie. Als je alleen afhankelijk bent van een rolstoel is een rolstoelvriendelijke vakantie de beste optie.  Heb je andere fysieke beperkingen dan kan een accommodatie zoals een minder validen vakantiewoning met hoog/laag bed uitkomst brengen.

Met de rolstoel op wintersport vakantie naar Oostenrijk.

Wie Oostenrijk als favoriete vakantieland heeft uitgekozen, wil nooit meer iets anders. Tirol, Salzburgerland en Karinthië zijn onlosmakelijk verbonden met goede pistes, hoge bergen en prima voorzieningen voor wintersporters. Met name Tirol heeft ook mogelijk voor mensen met een fysieke beperking of handicap. Daar is het mogelijk een hotelkamer in een rolstoelvriendelijk hotel aan de piste te boeken. Hier vind je meer informatie over wintersport in Tirol en bekende en onbekende wintersport gebieden. Ook beginnende wintersporters en families met kinderen kiezen vaak de beginners pistes op Tirol.

Wintersport Oostenrijk

Korte skivakantie Oostenrijk

Je kunt ook een korte skivakantie Oostenrijk boeken.

Wie aan wintersport vakanties denkt, denkt aan vakanties van 7 tot 14 dagen.  Niet iedereen heeft in de maanden december tot en met april zo veel vrije tijd beschikbaar en veel mensen zien daarom van een skivakantie af. Heel jammer, want je kunt ook een korte skivakantie boeken. Naar Oostenrijk bijvoorbeeld.

Wintersportgebieden zoals Ischgl, Sölden en Zillertal 3000 zijn perfect voor een korte skivakantie Oostenrijk.  Maar ze zijn ook ideaal voor een wintersport weekend. Op deze pagina meer informatie over de mogelijkheden korte wintersport reizen te boeken binnen de bekende wintersportlanden in Europa.

Je kunt een korte skivakantie Oostenrijk voor 3, 4, 5 of 6 dagen boeken. Indien je maar 3, 4 of 5 dagen vrij hebt, is een wintersport met vliegtuig vakantie het meest praktisch. Je kunt ook als alleenstaande een korte wintersport vakantie boeken.

Met het vliegtuig naar Oostenrijk afreizen voor korte skivakantie.

Als je voor een 4 of 5 daagse skivakantie Oostenrijk met de auto naar Oostenrijk moet afreizen, ben je meer dan 24 uur onderweg en kom je doodmoe op je vakantieadres aan. Zelfs als je met meerdere mensen achter het stuur kruipt van je auto blijft zo een autorit afzien. Het is daarom veel beter om goedkope vliegtickets Oostenrijk te boeken of een all inclusive skivakantie Oostenrijk te boeken. Met vliegtickets en hotel overnachtingen wel te verstaan.

Door de relatief lage brandstofprijzen is een vliegtuig wintersport uitstapje Oostenrijk minder duur dan je denkt en als het mee zit, kan je zo een goedkope vliegvakantie Oostenrijk ook last minute boeken. Ook voor een korte wintersport vakantie met 2 tot 4 personen zijn er veel aanbiedingen en last minutes op het internet te vinden. Hier vind je informatie over wintersport vliegtuig Oostenrijk.  Je kunt meestal vanuit Amsterdam, Eindhoven, Maastricht en Brussel naar Oostenrijk per vliegtuig afreizen.

Korte skivakantie Winterberg boeken.

Als je maar 2 of 3 dagen vrij hebt voor een korte skivakantie, is een korte skivakantie in Winterberg ( Sauerland ) de perfecte locatie. Vanuit Nederland en Vlaanderen is deze super wintersport plek binnen een halve dag aan te rijden en de apres ski mogelijkheden zijn in Winterberg super. Als je Oud en Nieuw of kerstmis in een witte wereld wilt vieren, is Winterberg ook een leuke locatie.  In de periode rond kerst en Oud en Nieuw is het er extra gezellig en vind je er ook optredens van vele bands en orkesten. Ook als je niet van kerstmuziek houdt is het super leuk in Winterberg rond kerstmis.

Bekijk hier alle korte skivakanties in Oostenrijk

als alleenstaande op wintersport

Als alleenstaande op wintersport

Waar boek jij als alleenstaande je wintersport vakantie?

Wie als alleenstaande een wintersport vakantie wil boeken, kan kiezen uit meerdere mogelijkheden. ook voor een alleengaanden wintersport vakantie 50 +. Met vrienden, familie of collega’s op wintersport vakantie of toch maar liever alleen gaan? Of je aansluiten bij een single wintersport groepsreis en met gelijkgestemden genieten van sneeuw, zon, skiën, apres ski en veel gezelligheid??  Op deze pagina lichten we de diverse mogelijkheden toe. Ook voor een last minute wintersport all inclusive

Met vrienden, collega’s of familie op wintersport.

Als je liever niet alleen op reis wilt gaan is een groepsreis naar de sneeuw zo gek nog niet. Maar dan moet het wel 100 % met je collega’s, vrienden of familie klikken. En, niet onbelangrijk. Waar vind je een wintersport accommodatie Oostenrijk voor een grote groep? Hoe wordt je privacy gegarandeerd en kan je je van tijd tot tijd terugtrekken? Hoe blijf je als alleenstaande overeind als je mee gaat met een vriendengroep? Het succes van een wintersport weekend met je familie of collega’s hangt dus voornamelijk af van de “klik” die je met hen hebt en het respect voor elkaar. Je vindt hier grote vakantiehuizen wintersport Oostenrijk.

Op eigen houtje een skivakantie boeken.

Al je graag je eigen ding doet en op vrijheid en 100 % privacy gesteld bent, kan je misschien beter toch alleen op reis naar de sneeuw gaan. Je kunt bijvoorbeeld een all inclusive wintersport vakantie boeken. Met vliegtickets naar Oostenrijk en hotel natuurlijk.  Alleen op skivakantie gaan, heeft zo zijn voordelen. Als je zelfstandig bent en niet zo snel in paniek raakt, is dat ideaal.

Meedoen met een single wintersport groepsreis.

Als je niet alleen op vakantie wilt én met gelijkgestemden op stap wilt, is een een single wintersport groepsreis zeker wat voor jou.  Belangrijk is wel dat je een reis uitzoekt bij een echte single reis organisatie en de medereizigers van je eigen leeftijd zijn. Hie kan je een single wintersport groepsreis boeken.   Je kunt kiezen voor een single groepsreis Oostenrijk maar meestal staat Italië, Frankrijk en Zwitserland ook op het alleenstaanden wintersport programma.

Hoe overleef je het kamperen in de winter?

Bij kamperen denken de meeste niet meteen aan de winter en de kou, maar toch is dit mogelijk. Je hebt daar wel een aantal andere materialen en voorbereidingen voor nodig om dit te kunnen doen zodat het comfortabel blijft. Om je goed voor te bereiden voor het winterkamperen lees je hier een aantal tips die helpen bij het overleven bij het kamperen in de winter.

Lees meer

Met de vouwwagen naar winterse bestemmingen. Kan dat?

Sommige mensen krijgen het behoorlijk benauwd met de gedachte aan een vakantie naar een zomerse land. Het warme klimaat, de vele zonuren en de warme zonnestralen doen ze niet vele goed. Iedereen zijn voorkeur en daarom kiest ook een grote groep mensen ervoor om liever op wintersport te gaan. Wanneer ze op de ski’s van de piste glijden leven ze helemaal op. Net als een zonnige vakantie in een all-in hotel, neemt ook op wintersport de nodige kosten met zich mee. Hoe kan je dan alsnog besparen? Door in plaats van een hotel of chalet te zoeken naar een andere accommodatie en je eigen vouwwagen mee te nemen.

Lekker compact

Kleding, entertainment, stoelen, tafels, slaapzakken, luchtbedden… Er is genoeg wat je in moet pakken als je op vakantie gaat. Wanneer je met een caravan op reis gaat, moet je ook nog een groot gevaarte achter je auto meeslepen. Met een vouwwagen is dat niet aan de orde. Deze is namelijk een stuk compacter van vorm. Natuurlijk moet je, eenmaal aangekomen op de bestemming, nog wel aan de slag met het opzetten van deze tent. Maar wees gerust, dit gaat een stuk eenvoudiger dan een ‘gewone’ tent. Het voordeel van een vouwwagen is dat je er ook nog bagage bovenop kan plaatsen. Dus je eigen ski’s kunnen in dit geval gewoon mee.

Exemplaar voor elk gezelschap

Wanneer je een vouwwagen gaat aanschaffen, dan stem je dit natuurlijk af op de grootte van je gezelschap. De Combi Camp vouwwagens zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten, zodat je in deze tent kunt overnachten met een gezelschap van twee tot zeven personen. Ga je alleen op reis met je partner of een vriend/vriendin en wil je toch lekker luxe slapen? Kies dan voor een grote variant, zodat je hier een kingsize luchtbed in kunt leggen.

Houd het warm

Wanneer je de vouwwagen meeneemt voor je wintersportvakantie, dan is het wel goed om rekening te houden met de lage temperaturen. Want eigenlijk ga je nu als het waren kamperen in de winter. Zorg daarom voor de juiste uitrusting. Neem extra dikke kleding en slaapzakken mee. Vergeet ook niet heaters in de vouwwagen te plaatsen. De camping zelf zorgt voor de juiste voorzieningen, zodat je beschikt over elektriciteit. Met de juiste voorbereidingen houd jij het warm genoeg en kun je optimaal genieten van het mooie winterse landschap.

Skiën-in-Argentinië

Skiën in Argentinië

Veel mensen denken bij Argentinië aan het land met oneindig veel zon en een aangenaam klimaat. Maar wist je dat dit land ook hele andere dingen voor je in petto heeft? Argentinië kent veel verschillende landschappen, zoals een merendistrict, woestijnachtige kloven en een groot aantal skigebieden. Daarom is dit land ook een van de plekken waar jij zeker naar af moet reizen als je een groot liefhebber bent van wintersport. Leg je badkleding aan de kant en pak je ski’s en warme outfits maar in!

Lees meer

Tips die het kamperen in de winter aangenamer maken

Kamperen hoeft niet alleen aangenaam te zijnmet mooi weer en veel zon, in de lente, herfst maar ook in de winter kankamperen harstikke leuk zijn! Campings zijn tegenwoordig niet alleen meergeopend in het hoogseizoen maar ook steeds meer het hele jaar waardoor ooksteeds meer mensen gaan kamperen buiten het hoogseizoen. Hier lees je eenaantal tips hoe je kamperen in de winter aangenamer kan maken.

Lees ver

Leuke plekken om te langlaufen in Oostenrijk

Als je op wintersport gaat naar Oostenrijk, kun je naast skiën of snowboarden natuurlijk ook lekker gaan langlaufen. Er is immers geen betere manier om het gebied waar je verblijft te verkennen en al het natuurlijk schoon echt goed te ervaren. Maar waar kun je langlaufen nou het beste doen in Oostenrijk? Hieronder hebben wij enkele van de toplocaties voor deze activiteit voor jou op een rijtje gezet. Lees meer

Top-3 wintersportplaatsen voor gezinnen in Oostenrijk

Wie op zoek is naar wintersportplaatsen voor gezinnen in Oostenrijk. Van plan om met het hele gezin op een echte wintersportvakantie te gaan? Dan is Oostenrijk natuurlijk de ideale locatie; nergens kun je zo goed op wintersport als hier. Maar de vraag blijft dan natuurlijk nog wel wáár in Oostenrijk je gaat verblijven. Er zijn immers tal van locaties in dit land waar je naartoe zou kunnen. Om je te helpen bij deze keuze, hebben wij een top-3 van wintersportplaatsen voor je opgesteld – speciaal voor gezinnen. Lees meer