Hintertuxer Gletscher, 80 kilometer aan pistes.

Skivakantie Oostenrijk? Je hebt skigebieden, en je hebt skigebieden die alles te bieden hebben, en waar je het hele jaar door kunt genieten op mooie en goed onderhouden pistes. Dat laatste kan je zeggen over de Hintertuxer Gletscher, een skigebied met 80 kilometers aan pistes dat op de gletscher achter in het Zillertal ligt. De leuke dorpjes Tux en Hintertux vind je in de nabijheid. Als je een bijzondere wintersportvakantie Oostenrijk wilt boeken, is dit hét skigebied. Dit skigebied is, nagenoeg het hele jaar open, en hier kan je niet alleen in de wintermaanden genieten van optimale sneeuwcondities, maar ook in de zomerzon skiën en snowboarden.

Dit skigebied in Oostenrijk is 365 dagen per jaar geopend.

Het is maar net wat je zelf prettiger vindt, wintersport in de ijskoude wintermaanden, of lekker genieten van de wintersport, terwijl de zon hoog aan de hemel staat, en de temperaturen beneden in het dal eerder uitnodigen om ergens te gaan zwemmen. Het is een gebied om niet alleen op wintersport te gaan maar wel ideaal voor een skivakantie met een groep.

Beide kan natuurlijk, want de Hintertuxer Gletscher is ook nog eens een keer een skigebied dat al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept, en gewoon één van de betere skigebieden is in de Alpen. Het skigebied heeft meer dan 80 kilometer pisten, en meer dan 20 uiterst moderne liften.

Interhome wintersport Oostenrijk banner

Vooral de 12 kilometer lange afdaling, de Schwarze Pfanne, die helemaal tot in het dal loopt, is zeer geliefd, en het is echt een mooie afdaling!

Overigens heeft dit skigebied pisten in alle moeilijkheidsgraden, die gedurende de hele dag worden geprepareerd. Dus niet alleen ’s nachts.

  • 365 Dagen per jaar plezier van de goede pisten.
  • 20 moderne liften, zonder wachttijden.
  • Een skigebied met een goede sneeuwzekerheid.
  • Een aprés ski die vooral bekend staat om de goede en gezellige sfeer.
  • Ook buiten de pisten, is er veel te doen.
  • Je kunt ook een last minute wintersport in dit unieke wintersport gebied boeken.

Kortom, de Hintertuxer Gletscher is een skigebied, waar je niet alleen in de winter kunt genieten van de allerbeste afdalingen, maar ook in de zomer.

Een skibestemming die veel te bieden heeft, ook buiten de pisten en het skigebied, zoals de après ski en andere activiteiten.

Het Zillertal is altijd al een populaire winterbestemming geweest, voor Nederlandse wintersporters, en dat is vooral te danken aan de goede afdalingen, en de gezellige sfeer.

Beoordeling

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over de Hintertuxer Gletscher

Voor meer informatie over skigebied Hintertuxer Gletscherkan je terecht bij Tui, Kras Reizen en andere aanbieders van Top Wintersport accommodaties Oostenrijk.

Bekijk hier alle wintersport vakanties nabij Hintertux