Wintersport Oostenrijk 2024? Kijk eens naar de mogelijkheden in Karinthië.

Karinthië mag dan niet zo erg bekend staan als echte wintersportregio, toch zal je verbaasd zijn hoe de Wintersport in Karinthië een sneeuwrijke en uitdagende wintervakantie kan zijn. Karinthië staat natuurlijk voornamelijk bekend om de mooie meren, zoals de Ossiacher See en bijvoorbeeld de Weissensee, waar je in de zomermaanden heerlijk kunt genieten van het verkoelende water. Het is onder andere, en misschien juist dit water en de meren, wat in de winter voor ongekende mogelijkheden voor de wintersport zorgt.

Wintersport in Karinthië is ook watersport

Want naast de werkelijk fantastische skigebieden voor de Wintersport in Karinthië, staat dit gedeelte van Oostenrijk ook in de wintermaanden om de, schrik niet, winterse watersport bekend.
Vooral de Wiessensee is daarbij bekend als de plek waar, bij gebrek aan natuurijs in Nederland, vaak de lange afstand schaatstochten als de alternatieve Elfstedentocht of het Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen wordt gehouden.

Maar natuurlijk zijn het niet alleen de meren die typische wintersporten bieden, want Karinthië kent een aantal zeer hoogwaardige skigebieden, zoals bijvoorbeeld Gerlitzen en de zeer aansprekende Mölltaler Gletscher.

Deze Mölltaler Gletscher is zelfs één van de skigebieden die Oostenrijk ook in de zomermaanden te bieden heeft, waarbij je niet alleen kunt genieten van het heerlijke en warme klimaat dat het zuiden van Oostenrijk in de zomer te bieden heeft, maar ook nog eens van prachtige witte en goed onderhouden pisten.

En er zijn natuurlijk nog veel meer skigebieden in dit mooie gedeelte van Oostenrijk.

wintersport oostenrijk uitzicht

Karinthië kent maar liefst 30 skigebieden.

Het merendeel is weliswaar niet zo groot en uitgebreid als in andere delen van Oostenrijk, maar er zijn naast de reeds eerder genoemde skigebieden, tal van wintersportmogelijkheden die qua temperament en omstandigheden te vergelijken zijn met de sterk in opkomst zijnde wintersportbestemmingen Slovenië en Tsjechië. Het voordeel van Wintersport in Karinthië is enerzijds het klimaat, dat toch wel dicht tegen het klimaat van de middellandse zee aanzit, en anderzijds de steeds beter wordende faciliteiten voor wintersporten, waarbij ook hier steeds meer moderne wintersporten worden aangeboden.

Het klimaat echter, in tegenstellingen tot bijvoorbeeld Tirol, is wat milder en biedt in de regel meer zon.
Door de zonnige ligging van de meeste skigebieden, kan je daarom nog meer genieten van het skiën of snowboarden. Want voor de meeste wintersporters is het genieten van de sneeuw belangrijk, maar als je dat kunt doen in de overdadige zon in Karinthië, dan is het net alsof de wintersport nog meer plezierig is.

wintersport selfie op het terras

Single wintersport Oostenrijk

Karinthië is de ideale plek voor een single wintersport groepsvakantie.
Diverse reisorganisaties organiseren hier hun single wintersport reizen. Daarnaast is dit gebied ook ideaal voor een wandelvakantie. Je kunt hier een individuele wandelvakantie of groep wandelreis boeken. Groepswandelreizen zijn gezellig en scheppen een band. Wandelen in Karinthië is meer dan een avontuur beleven. Het is genieten in een prachtige en natuurlijke omgeving.