Landeck en Zams, skigebieden voor rustzoekers.

Landeck en Zams, de nagenoeg aan elkaar gegroeide dorpen in het Tiroler Oberland, en ook het kleinere Fließ, liggen in de genietregio en bij het genietskigebied Venet. Het mooie aan dit leuke skigebied in Tirol, is dat het skigebied direct aan de grote weg ligt, op slechts enkele honderden meters van zowel het busstation als van het treinstation. Erg makkelijk te bereiken dus.  Ook mensen die geen auto hebben, kunnen een wintersport vakantie in Landeck en Zams boeken. Op de Venet ligt geen erg groot skigebied, maar wel groot genoeg als je rustig wilt skiën, of anders van de wintersport wilt genieten, terwijl je niet overlopen wordt door de vele wintersporters, waar je vaak op de grote skigebieden wel veel last van hebt. Kijk ook eens naar de wintersport mogelijkheden in Neder Oostenrijk.  Ook daar vind je veel rust en ruimte.

De meeste pistes zijn hier rood.

Iets meer dan 20 kilometers afdalingen, vanaf de 2513 meter hoge Venet, het merendeel rood.

Rood, maar dat wil niet zeggen dat alleen gevorderden hier kunnen skiën. Want iedereen kan hier uitermate goed van de verse sneeuw genieten, want de pisten zijn vrij eenvoudig. Maar, zo eerlijk willen we ook zijn, de faciliteiten zijn natuurlijk allemaal een stukje minder, dan bijvoorbeeld in het ietwat verder gelegen Ischgl of St Anton am Arlberg.

Interhome wintersport Oostenrijk banner

De Venet, en de skidorpen, zijn echt ideaal voor diegenen die rust zoeken, en rustig willen skiën of snowboarden.

  • 22 kilometer pisten. Veel rood en sommige blauw.
  • Direct aan de grote weg, op loopafstand van bus en trein.
  • Redelijk sneeuwzeker.
  • Ideaal voor rustzoekers en bergen
  • Minder toeristisch dan de meeste wintersportgebieden in Tirol

Kies voor pure wintersport

De Venet is dus echt een berg voor diegenen die van de pure wintersport willen genieten. Zonder franjes, zonder veel grote artiesten, en zonder heel veel keus aan skihutten en restaurants. Zams en Landeck zijn niet echt wintersportdorpen, maar het grote voordeel is wel weer, dat in dit niet echt toeristische skigebied, de prijzen voor een hotelkamer of een appartement lager zijn, en dat is ook belangrijk.

Voordeel bovendien, het ziekenhuis voor de regio, staat in Zams, dus mocht er een ongeluk gebeuren op de piste, wordt je erg snel geholpen. Overigens ook vanuit bijvoorbeeld Sölden en Ischgl, ga je in een dergelijk geval naar het ziekenhuis in Zams. De dorpen, buiten het veel kleinere Fließ, beschikken over de normale faciliteiten, met diverse supermarkten en restaurants, maar niet over een echt uitgaanscentrum.

Onze tip, aangezien je hier toch langs komt rijden op weg naar bijvoorbeeld Serfaus, Ischgl, St Anton am Arlberg, en nog een aantal skigebieden, blijf hier eens een paar dagen hangen, en bekijk wat nu de echte, en pure wintersport is.

Beoordeling

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over Landeck Zams Venet

Voor meer informatie over skigebied Landeck Zams Venet kan je terecht op onze blog.  Hier vind je de laatste nieuwtjes over wintersport in Oostenrijk, de hoeveelheid sneeuw, lawinegevaar en last minute wintersport aanbiedingen in Oostenrijk.