Leuke plekken om te langlaufen in Oostenrijk

Als je op wintersport gaat naar Oostenrijk, kun je naast skiën of snowboarden natuurlijk ook lekker gaan langlaufen. Er is immers geen betere manier om het gebied waar je verblijft te verkennen en al het natuurlijk schoon echt goed te ervaren. Maar waar kun je langlaufen nou het beste doen in Oostenrijk? Hieronder hebben wij enkele van de toplocaties voor deze activiteit voor jou op een rijtje gezet.

tui wintersport banner

Tanheimmer Tal

Beginners in de langlaufsport zullen zich enorm goed kunnen vermaken in dit dal, maar ook voor gevorderden is het in het Tanheimmer Tal goed vertoeven. Met 140 kilometer aan langlaufloipen, waarvan ongeveer honderd kilometer ‘eenvoudig’ zijn en de rest lastiger, kan iedereen zijn hart hier namelijk op. Bijkomend voordeel van dit gebied is dat je hoe dan ook sneeuw hebt: ook als er geen natuurlijke sneeuw is, is er kunstsneeuw om dit probleem op te vangen.

Osttirol

chalet wintersport Oostenrijk banner

Nog meer kilometers aan langlaufloipen vind je in Osttirol. Hier bestaan de loipen in totaal immers uit maar liefst 400 kilometer. Meer nog dan in het Tanheimmer Tal komen ook de gevorderde langlaufers hier aan hun trekken door de grote hoogteverschillen die je tijdens een rit kunt overwinnen, mocht je dat willen.

Pinzga-Loipe

De twee hierboven genoemde gebieden bevinden zich in Tirol, maar ook buiten Tirol zijn er genoeg gebieden in Oostenrijk om te langlaufen. Zo kun je ook prima terecht in Salzburg, waar zich tussen Krimml en Zell am See de ruim 200 kilometer lange Pinzga-Loipe bevindt, die door een prachtig gebied loopt, uitstekend onderhouden wordt en is voorzien van een duidelijke wegbewijzering.

sunweb lastminutes banner

 Lees meer op: wintersport last minutes.nl

Hans

Hans Alphenaar is de tekstschrijver en redacteur van deze Wintersport Oostenrijk website. Hij heeft veel affiniteit met natuur vakanties en reizen in de sneeuw. Hans is veganist, vindt duurzaamheid belangrijk en vindt dat je alles uit het leven moet halen. Een skivakantie, langlaufvakantie of wandelvakantie is genieten in de natuur en actief bezig zijn met je gezondheid en geestelijk welzijn.