Mallnitz

Wintersport in Mallnitz is een leuke ervaring op goede pisten in het hooggebergte van Karinthië.

Vind hier wintersport accommodaties Mallnitz.

Ankogel Bergbahnen – Mallnitz, zoals de eigenlijke naam van het skigebied is, biedt pisten dicht tegen de toppen van de bergen aan, en is daardoor enorm sneeuwzeker, terwijl je toch in het warmere klimaat in Karinthië de wintersportvakantie kunt doorbrengen. Vooral aan het einde van het wintersportseizoen kan je zo genieten van prachtige witte pisten, terwijl het beneden in het dal al lekker warm begint te worden. De Ankogel is de berg op de grens tussen het noorden en het zuiden. Dat heeft in de wintermaanden het voordeel dat de sneeuw als het ware van beide kanten komt. Het is dan ook de sneeuwzekerheid die voornamelijk kenmerkend is is voor Mallnitz, en daardoor kan je hier dus ook in het voorjaar nog genieten. Zie hier meer mogelijkheden wintersport Karinthië.

Interhome wintersport Oostenrijk banner

Verdere kenmerken Wintersport in Mallnitz

  • 35 kilometer pisten. 3 km blauw, 27 km rood en 5 km zwart.
  • 4 sleepliften en twee gondelbanen.
  • Een goede en hoge sneeuwzekerheid.
  • Een leuke aprés ski.
  • Een klimaat dat wat warmer is dan in bijvoorbeeld Tirol of Salzburg.

De wintersport in Mallnitz is skiën of snowboarden op een minder groot skigebied. Dat wil zeggen, wat minder pistenkilometers. Dat wil absoluut niet zeggen dat het plezier op die witte pisten hier ook minder is.

Goedkope wintersport vakantie Oostenrijk boeken.

Een wintersport accommodatie aan de piste huren is in Mallnitz goedkoper dan bijvoorbeeld in Voralberg of Tirol.   Dat de prijzen lager zijn dan de Top Wintersport bestemmingen in Oostenrijk, is mooi meegenomen. Op het gebied van evenementen en de aprés ski is het wel wat minder, maar Mallnitz is dan ook geen bestemming voor jonge mensen die graag willen feestvieren voor, tijdens of na het skiën.  Als je als jongere een goedkope vakantiebestemming zoekt, kan je beter hier kijken.  Hier vind je jongeren reizen voor de zomer- herfst, voorjaar- en wintervakantie.

Een echte bestemming voor wintersporters die rust zoeken, maar wel kwalitatief goede pisten willen, met de nodige afwisseling.

En dus ook uitermate geschikt voor gezinnen en kleinere kinderen.

Beoordeling

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over Mallnitz

Voor meer informatie over skigebied Ankogel Mallnitz kan je terecht bij Het verkeersbureau voor Toerisme in je land of via ons contactformulier.  Daar kan jij al je vragen over wintersport reizen Oostenrijk stellen.