Met de vouwwagen naar winterse bestemmingen. Kan dat?

Sommige mensen krijgen het behoorlijk benauwd met de gedachte aan een vakantie naar een zomerse land. Het warme klimaat, de vele zonuren en de warme zonnestralen doen ze niet vele goed. Iedereen zijn voorkeur en daarom kiest ook een grote groep mensen ervoor om liever op wintersport te gaan. Wanneer ze op de ski’s van de piste glijden leven ze helemaal op. Net als een zonnige vakantie in een all-in hotel, neemt ook op wintersport de nodige kosten met zich mee. Hoe kan je dan alsnog besparen? Door in plaats van een hotel of chalet te zoeken naar een andere accommodatie en je eigen vouwwagen mee te nemen.

Lekker compact

Kleding, entertainment, stoelen, tafels, slaapzakken, luchtbedden… Er is genoeg wat je in moet pakken als je op vakantie gaat. Wanneer je met een caravan op reis gaat, moet je ook nog een groot gevaarte achter je auto meeslepen. Met een vouwwagen is dat niet aan de orde. Deze is namelijk een stuk compacter van vorm. Natuurlijk moet je, eenmaal aangekomen op de bestemming, nog wel aan de slag met het opzetten van deze tent. Maar wees gerust, dit gaat een stuk eenvoudiger dan een ‘gewone’ tent. Het voordeel van een vouwwagen is dat je er ook nog bagage bovenop kan plaatsen. Dus je eigen ski’s kunnen in dit geval gewoon mee.

Exemplaar voor elk gezelschap

Wanneer je een vouwwagen gaat aanschaffen, dan stem je dit natuurlijk af op de grootte van je gezelschap. De Combi Camp vouwwagens zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten, zodat je in deze tent kunt overnachten met een gezelschap van twee tot zeven personen. Ga je alleen op reis met je partner of een vriend/vriendin en wil je toch lekker luxe slapen? Kies dan voor een grote variant, zodat je hier een kingsize luchtbed in kunt leggen.

Houd het warm

Wanneer je de vouwwagen meeneemt voor je wintersportvakantie, dan is het wel goed om rekening te houden met de lage temperaturen. Want eigenlijk ga je nu als het waren kamperen in de winter. Zorg daarom voor de juiste uitrusting. Neem extra dikke kleding en slaapzakken mee. Vergeet ook niet heaters in de vouwwagen te plaatsen. De camping zelf zorgt voor de juiste voorzieningen, zodat je beschikt over elektriciteit. Met de juiste voorbereidingen houd jij het warm genoeg en kun je optimaal genieten van het mooie winterse landschap.

Hans

Hans Alphenaar is de tekstschrijver en redacteur van deze Wintersport Oostenrijk website. Hij heeft veel affiniteit met natuur vakanties en reizen in de sneeuw. Hans is veganist, vindt duurzaamheid belangrijk en vindt dat je alles uit het leven moet halen. Een skivakantie, langlaufvakantie of wandelvakantie is genieten in de natuur en actief bezig zijn met je gezondheid en geestelijk welzijn.