Mindervaliden wintersport

Mindervaliden wintersport, bestaat dat?

Veel mindervaliden doen aan wintersport. Het ligt echter aan je fysieke beperking of je wel of geen skivakantie of langlaufvakantie kunt boeken.  Als je een handicap hebt omdat je benen verlamd zijn bijvoorbeeld is actieve wintersport niet mogelijk. Als je rolstoel afhankelijk bent is een skivakantie meestal ook niet mogelijk. Heb je iets aan je handen of heb je een bepaalde aandoening dan is het wel vaak mogelijk om enige vorm van wintersport te beoefenen. Net zoals er bijvoorbeeld mindervaliden voetvolleybal is, is er ook mindervaliden wintersport mogelijk. Ook een aangepaste skivakantie in Oostenrijk. Een aangepaste vakantiewoning direct aan de piste en met skilift is meestal een harde voorwaarde.

tui wintersport banner

Een mindervaliden wintersport accommodatie huren.

Als je rolstoel geboden bent en op vakantie wilt, zal in de meeste gevallen een aangepast chalet of aangepaste vakantiewoning huren.  Soms heeft een hotel aan de piste ook een hotelkamer te huur met aangepaste douche en toilet maar in de meeste gevallen is het boeken van een mindervalide wintersport accommodatie de beste optie. Als je alleen afhankelijk bent van een rolstoel is een rolstoelvriendelijke vakantie de beste optie.  Heb je andere fysieke beperkingen dan kan een accommodatie zoals een minder validen vakantiewoning met hoog/laag bed uitkomst brengen.

sunweb lastminutes banner
chalet wintersport Oostenrijk banner

Met de rolstoel op wintersport vakantie naar Oostenrijk.

Wie Oostenrijk als favoriete vakantieland heeft uitgekozen, wil nooit meer iets anders. Tirol, Salzburgerland en Karinthië zijn onlosmakelijk verbonden met goede pistes, hoge bergen en prima voorzieningen voor wintersporters. Met name Tirol heeft ook mogelijk voor mensen met een fysieke beperking of handicap. Daar is het mogelijk een hotelkamer in een rolstoelvriendelijk hotel aan de piste te boeken. Hier vind je meer informatie over wintersport in Tirol en bekende en onbekende wintersport gebieden. Ook beginnende wintersporters en families met kinderen kiezen vaak de beginners pistes op Tirol.

Hans

Hans Alphenaar is de tekstschrijver en redacteur van deze Wintersport Oostenrijk website. Hij heeft veel affiniteit met natuur vakanties en reizen in de sneeuw. Hans is veganist, vindt duurzaamheid belangrijk en vindt dat je alles uit het leven moet halen. Een skivakantie, langlaufvakantie of wandelvakantie is genieten in de natuur en actief bezig zijn met je gezondheid en geestelijk welzijn.