Wintersport Neder-Oostenrijk, zeker de moeite waard.

Ook al zou je het misschien niet verwachten van dit gedeelte van Oostenrijk, Wintersport in Neder-Oostenrijk is een unieke belevenis op een dertigtal kleinere, maar zeker niet minder uitdagende skigebieden.

Met hier en daar een regelrecht juweel als je echt wilt genieten van de perfect onderhouden en vooral witte pisten.

De bergen zijn weliswaar lager dan je in gebieden als Tirol en Salzburg mag verwachten, en dus is de sneeuwval minder, de skigebieden in Neder-Oostenrijk zijn er zeker niet minder om, en dus kan de wintersport ook in dit gedeelte minstens net zo leuk zijn.

Alhoewel in de regel de skigebieden in Neder-Oostenrijk wel eerder in het seizoen sluiten, wat door de veelal lagere ligging natuurlijk niet zo verwonderlijk is. Alle reden dus om hier een wintersport chalet Oostenrijk te boeken. Voor een goedkope skivakantie Oostenrijk. Wintersport in Neder-Oostenrijk is uniek, en eigenlijk ook niet te vergelijken met andere gebieden in Oostenrijk.

De sneeuw is anders, de sfeer is anders, de skigebieden zijn anders.

Zoals zojuist al beschreven, zijn de skigebieden in Neder-Oostenrijk veelal kleiner, op een aantal zeer uitdagende skigebieden na, maar dat kan ook zo z’n voordelen hebben.

Wintersport in Neder-Oostenrijk is overzichtelijk

Kleiner, en minder pistenkilometer betekent ook overzichtelijker.

En overzichtelijker is ook meteen meer overzicht, een minder grote aanstroom van skiërs, en dus veel meer geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen.

Hier kunnen ook ouders rustig genieten, terwijl de kinderen zich heerlijk en vooral vrij kunnen uitleven.

Tal van die kleinere skigebieden zijn overigens erg mooie skigebieden, waar men extra hun best doet om het nog aantrekkelijker te maken op de mooie en goed onderhouden skigebieden.

Er zijn echter wel een aantal skigebieden die er, ook qua grootte, met kop en schouders bovenuit springen.

  • Zau[:ber:]g Semmering Hirschenkogel met weliswaar maar 14 kilometer pisten, maar een erg mooi snowpark.
  • St. Corona am Wechsel, dat erg mooi tussen de bossen ligt.
  • Hohe Wand Wiese, dat letterlijk onder de rook van Wenen op een prachtige heuvel ligt. Ja zeker, zelfs in Wenen is wintersport Neder-Oostenrijk mogelijk. Maar dan kan je ook nog eens van de stad en de cultuur genieten. Dit is voerigens het oudste skigebied in Oostenrijk, en de Hohe Wand Wiese is absoluut uniek.

Maar Neder-Oostenrijk heeft voor de Wintersport nog veel meer te bieden, en dan vooral voor liefhebbers van het langlaufen.

Doordat de bergen lager zijn, zijn er weliswaar relatief gezien minder pistenkilometers, maar des te meer langlaufkilometers.

Maar liefst 43 regio’s profileren zich graag als langlaufregio, met veel loipenkilometers, op loipen die je op de meest romantische winterse plekjes brengen.