Skigebied Obergurgl Hochgurgl, ligt aan het einde van het Otztal, niet ver van de minstens net zo bekende wintersportbestemming Sölden.

Een sneeuwzeker bestemming, met pisten in alle moeilijkheidsgraden, en op zeer zonnige hellingen.

Het skigebied beschikt over uiterst moderne liften, en ruim 110 kilometer pisten, waarbij je vanaf 3.000 meter of hoger, kunt afdalen.

Je kunt hier beginnen met de wintersport, op een hoogte waar andere skigebieden stoppen, en dus nog hoger. Wintersport Oostenrijk op hoog niveau.  Zelfs wintersport Oostenrijk boven de 32oo meter.

Er gaat dan ook al jaren een onenigheid tussen Obergurgl Hochgurgl en Kühtai, wat nu het hoogste wintersportdorp in Oostenrijk is, waarbij natuurlijk valt te zeggen dat beide skidorpen uitermate geschikt zijn voor een fantastische wintersport, en erg hoog liggen.

Obergurgl Hochgurgl is erg geliefd bij wintersporters, niet alleen vanwege de goede pisten, maar ook dankzij de erg goede faciliteiten en de erg gezellige après ski.

Wat de pisten betreft, is vooral de zwarte afdaling Hohe Mut, erg populair, ondanks het feit dat het één van de moeilijkste Buckelpisten in Oostenrijk is.

Bijkomend voordeel is overigens de toch wel centrale ligging in het Oetztal, waarbij je ook makkelijk het dal kunt bekijken, wat in de wintermaanden erg mooi is, of kunt gaan skiën in bijvoorbeeld Sölden.

  • Perfecte pisten, en voor iedereen geschikt, dus ook voor kinderen.
  • Meer dan 24 moderne liften.
  • De hoge sneeuwzekerheid, door de deels extreem hoge ligging.
  • De aprés ski is hier van topkwaliteit, terwijl het toch ook een gezinsvriendelijke bestemming is.
  • De vele evenementen die hier worden aangeboden, deels bij de pisten.

Een wintersportbestemming, waarbij je volop kunt genieten van de verse sneeuw, en al het andere dat de wintersport leuk maakt.

Nadeel is wel, dat het zeker niet het goedkoopste skigebied in de Alpen is, maar wel een skigebied dat enorm veel te bieden heeft.

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over Obergurgl Hochgurgl

Voor meer informatie over skigebied Obergurgl Hochgurgl kan je terecht bij http://www.obergurgl.com