Wintersport Oostenrijk beoefen in een kleinschalig wintersport gebied?  Op zoek naar een skivakantie voor beginners? Voor de wintersport is Opper-Oostenrijk eigenlijk de kleinste regio in Oostenrijk, met de minste mogelijkheden.

Wintersport in Opper-Oostenrijk is dan ook meer iets voor de locale skiër en de toerist die deze vorm van wintersport weet te waarderen, op kleinere en rustige skigebieden.

Zeventien skigebieden is Opper-Oostenrijk rijk, die vaak niet meer zijn dan een piste van één of een paar kilometer lang.

Ook hier zijn natuurlijk enkele uitzonderingen in positieve zin te vinden

  • Hinterstoder – Höss.
  • Wurzeralm – Spital am Pyhrn.
  • Zwieselalm – Dachstein West.
  • Feuerkogel – Ebensee.

Wintersport in Opper-Oostenrijk is klein

Een beetje schrikbarend vinden wij wel het feit dat er relatief gezien (3 van de 20) veel skigebieden in Opper-Oostenrijk hun poorten hebben gesloten in de laatste jaren, waaronder de Katrin Alm, wat toch een erg leuk skigebied was, en populair.

Dat is op zich best wel jammer.

Hoewel de skigebieden geen enorme omvang hebbem, zijn deze juist erg geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen, senioren, en de wintersporter die graag rustig wil kunnen skiën, zonder te veel toeristen die van de helling willen afrazen.

Dit was nu juist kenmerkend voor de Wintersport in Opper-Oostenrijk, en is natuurlijk nog steeds kenmerkend voor de skigebieden die nog wel open zijn, en ieder jaar weer hun best doen om de wintersporter te plezieren, die hun weg wel weten te vinden naar deze mooie en gezellige deelstaat van Oostenrijk.

Overigens is er ook in Opper-Oostenrijk buiten het skiën of snowboarden, nog veel meer te doen in de winter, waarbij wel valt aan te tekenen dat er niet veel hele grote evenementen worden georganiseerd.

Andere wintersporten die je hier prima kunt beoefenen, zijn onder andere paragliden, rodelen op enkele zeer mooie rodelbanen, schaatsen, ijsstokschieten en langlaufen.

Kortom, Opper-Oostenrijk is een prima bestemming als je rust zoekt en vooral rustig wilt kunnen genieten van de wintersport, al dan niet met je gezin en / of kleinere kinderen.

Wil je echt onderduiken in het sneeuwgeweld, dan kan je beter naar een andere gedeelte van de Alpen gaan, omdat daar simpelweg meer te doen is op grotere skigebieden.

Overigens kan je in dit gedeelte ook enorm goed genieten van een vakantie in de lente, die hier vroeg begint, en natuurlijk de zomervakantie.