Wintersport Pitztaler Gletscher

De Pitztaler Gletscher is een goed alternatief voor de toch wat duurdere skigebieden als Ischgl en Solden in Tirol, terwijl het skigebied toch ook dezelfde hoge sneeuwzekerheid heeft te bieden.
Bijna 70 kilometer pisten, verdeeld over de Pitztaler gletscher, en het bijbehorende kleinere gebied Rifflsee, op een hoogte van 1640 meter tot 3440 meter.En die hoogte geeft al aan, dat je hier niet bang hoeft te zijn dat er niet voldoende sneeuw ligt. Wintersport Oostenrijk met sneeuwzekerheid.

Veel wintersport mogelijkheden op Pitztaler Gletscher

Op de Pitztaler gletscher kan je genieten van werkelijk prachtige afdalingen, en natuurlijk van een haast niet te evenaren uitzicht.
Bovendien, maar dat zijn waarschijnlijk voorlopig nog toekomstbeelden, zijn er grote plannen om dit toch al perfecte skigebied uit te breiden, onder andere met een verbinding naar het Oetztal.
Liever niet skiën, maar kunstjes vertonen? Ja hoor, ook daar heeft men in het Pitztal rekening mee gehouden, want het Burton Funpark biedt verschillende elementen, en dus veel uitdaging voor freestyle skiërs en snowboarders.
Overigens, je kan, gedeeltelijk over niet geprepareerde pisten, vanaf de gletscher helemaal tot in het dal skiën, alhoewel in het dal de sneeuwzekerheid natuurlijk niet zo groot is als op de Pitztaler gletscher.

Alle voordelen van dit skigebied Oostenrijk met sneeuwzekerheid

  • Erg mooie, en bijzonder goed geprepareerde pisten. 15 km blauw, 40 rood en 13 km zwart.
  • 12 liften, en mogelijkheden om vanaf de gletscher naar het dalstation te skiën en snowboarden.
  • Erg sneeuwzeker, waardoor er zelfs in de zomermaanden mogelijkheden zijn om te genieten van de witte pisten.
  • St Leonhard im Pitztal is een gezellig skidorp.
  • Prima faciliteiten, en natuurlijk zijn in het skidorp ook diverse andere wintersporten mogelijk.

Buiten de piste skiën en snowboarden

De Pitztaler Gletscher biedt ook verschillende mogelijkheden om buiten de pisten te skiën en te snowboarden, waarbij je natuurlijk wel rekening moet houden met de omstandigheden, en het eventuele lawinegevaar in het Pitztal.
Controleer dit dan ook, voordat je op pad gaat, bijvoorbeeld met de speciale lawine-app.
Het skidorp beneden in het dal, St Leonhard im Pitztal, maar ook het kleine gedeelte Mandarfen, is nog zo’n leuke skidorp, dat veel gezelligheid biedt, en goede hotels, vakantiehuizen en pensions. Er is genoeg te beleven, en wil je wat gaan eten of drinken, dan heb je een ruime keuze.
St Leonhard ligt op een hoogte van 1366 meter. Er zijn hier altijd wel wintersport aanbiedingen Oostenrijk.

Beoordeling van skigebied Pitztaler Gletscher

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk