Wintersport in Salzburg is toch wel uniek te noemen, en ook weer anders dan in bijvoorbeeld Tirol.

Is Tirol de bestemming voor de massa’s wintertoeristen, biedt Salzburg toch over het algemeen wat meer luxe tijdens de wintersport.

Misschien juist wel omdat er toch een ander publiek op af komt, of misschien wel omdat de stad Salburg een hele grote dosis cultuur aan kan bieden.

mannenweekend wintersport

Wintersport combineren in Salzburg

In Salzburg, of ook wel Salzburgerland genoemd, kan je dus perfect een aantal zaken combineren tijdens de wintersport.

Daarbij biedt de stad Salzburg natuurlijk nog veel meer dan cultuur alleen, een wereldstad met cultuur, geschiedenis en een groot culinair aandeel, en prachtige shopping mogelijkheden.

En dus een ideale combinatie als je wat meer geld te besteden hebt, hoewel er natuurlijk ook wel goedkopere mogelijkheden voor Wintersport Salzburg zijn! Je kunt bijvoorbeeld een last minute skivakantie Salzburgerland boeken.

jongen carve skiën

Reizen naar Salzburg

Een bijkomend voordeel als je met de wintersport naar Salzburg gaat, zijn de aanreistijden.

De regio is makkelijk bereikbaar met zowel trein als eigen auto, door de directe aansluiting op zowel het Duitse spoornet als op de Duitse snelwegen.

Ook vliegen naar het vleigveld bij Salburg is goed te doen door de directe vluchten.

Overigens gaan er wel wat minder chartervluchten naar Salzburg dan naar bijvoorbeeld Innsbruck, maar dat is gezien de prijsstelling natuurlijk niet zo erg verwonderlijk.

In ieder geval doen de skigebieden, het Salzburgerland heeft maar liefst 51 grotere en kleinere skigebieden in de aanbieding, zeker niet onder voor de skigebieden in bijvoorbeeld Tirol en Stiermarken, en deze bestemming is dan ook de derde wintersportbestemming qua grootte in Oostenrijk.

En ook hier zijn natuurlijk een aantal skigebieden die wat meer voor de locale bewoners bedoeld zijn, en dus slechts enkele kilometers pisten beslaan, maar er zijn ook een aantal regelrechte juwelen onder de skigebieden te vinden.

gezellig samen skiën

Overzicht skigebieden in Salzburg

De skigebieden worden bovendien net zo goed onderhouden en geprepareerd als elders, en wat innovatie betreft lopen de skigebieden samen met de skigebieden in Tirol voorop.

En dat merk je onder andere aan de moderne liften en vooral aan de relatief korte wachttijden bij de diverse liften.