Schladming, één van de mooiste skidorpen Oostenrijk.

Vind hier een wintersport accommodatie Schladming.

Luxe wintersport vakantie Oostenrijk?   Schladming is simpelweg een unieke ervaring, in een uniek wintersportgebied. Nergens anders zijn de mogelijkheden zo groot, als in Schladming in de Steiermark. En hoewel je misschien zou denken, dat de beroemdste skigebieden voornamelijk te vinden zijn in Tirol, is Schladming één van de meest roemruchte skidorpen ter wereld, met een wereldwijde faam. De naam alleen al staat voor kwaliteit en luxe. Daarbij komt, dat de Planai de stijlste afdaling is in Oostenrijk, waar bovendien nog eens de meest legendarische skiwedstrijd in het jaar gehouden wordt.

Hier weet je zeker dat je witte pisten hebt, met een goede aprés ski, met tal ven evenementen en activiteiten, en hier weet je zeker dat de gastvriendelijke inwoners je in de watten zullen leggen, zodat je de tijd van je leven hebt, en je waarschijnlijk weer terug wilt komen.

Waarom Schladming de beste wintersportbestemming Oostenrijk is

  • Perfecte pisten op meerdere skigebieden in de nabijheid. 45 km blauw, 95 rood en 12 km zwart.
  • Veel moderne skiliften.
  • Een erg hoge sneeuwzekerheid.
  • Een aprés ski die je haast nergens anders tegenkomt.
  • Zelfs mogelijk om in de zomer te skiën op de Dachstein Gletscher.
  • Ook ideaal voor een last minute wintersport vakantie Oostenrijk.

Wintersport in Schladming is bijzonder, dat kunnen we wel stellen.

Veel toeristen weten Schladming te vinden.

Nadeel van dit bijzondere skigebied zijn zonder twijfel de grote stromen toeristen, waardoor natuurlijk de prijzen ook boven het gemiddelde liggen. Het is dan ook een perfecte locatie voor een luxe skivakantie Oostenrijk.  Maar ook hier geldt dat je absoluut waar voor je geld krijgt, en dan mag het immers best wel een beetje meer kosten. Het nadeel van de grote stromen toeristen in de winter (en trouwens ook in de zomer), is ook meteen een groot voordeel. Veel toeristen betekent ook dat er veel te doen valt.

Niet alleen in de vele skihutten en de discotheken, ook wat betreft toonaangevende evenementen, activiteiten en andere wintersporten dan skiën of snowboarden. Overigens kan je op bijvoorbeeld de Planai ook na zonsondergang nog skiën op de verlichte piste. Dat biedt ook mogelijkheden voor een romantisch skiweekend Oostenrijk. Met de beste kwaliteit apres ski.

Beoordeling

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over Schladming

Voor meer informatie over skigebied Schladming Planai kan je terecht bij Verkeersbureau Oostenrijk