Wintersport op de Silvretta, is wintersport Oostenrijk in een regio die meer te bieden heeft dan slechts één skigebied. Het is één van de grootste skigebieden van Oostenrijk en betrekkelijk rustig. Je kunt hier nog een goedkoop wintersport appartement of chalet Oostenrijk huren. Voor een wintersport vakantie Oostenrijk met sneeuwzekerheid.

Skigebied Silvretta Montafon, indrukwekkend wintersportgebied

De Silvretta Montafon regio is de regio die loopt vanaf Ischgl in Tirol tot aan de Silvretta in Vorarlberg. Ischgl wordt daarbij ook wel “Silvretta Arena Ischgl – Samnaun” genoemd, maar ligt net buiten de Silvretta. Wat overigens de pret niet kan drukken in deze indrukwekkende wintersportregio.

Regio Silvretta Montafon

De regio omvat de skigebieden Bielerhöhe – Gaschurn, Montafon Nova en Montafon Hochjoch, en is daarmee de groote skiregio in Vorarlberg.
Gek genoeg echter, is deze fantastische skiregio nog niet echt ontdekt door de Nederlandse wintersporter.

En dat is eigenlijk best wel jammer, aangezien Wintersport Silvretta minstens net zo spannend is als in de andere grote skigebieden in Oostenrijk.

De regio Silvretta Montafon heeft bovendien nogal wat te bieden.

  • Mooie en goed geprepareerde pisten op meerdere skigebieden. 81 km blauw, 39 rood en 11 km zwart.
  • Veel moderne skiliften en vaak vernieuwing.
  • Een erg hoge sneeuwzekerheid door de gunstige ligging van de skigebieden.
  • Een goede aprés ski.
  • Een centraal gelegen regio, waardoor ook Tirol, Liechtenstein en Zwitserland makkelijk te bereiken zijn.

Een goedkope skivakantie Oostenrijk boekenM

Wintersport in de regio Silvretta is bovendien veel minder aan de prijs dan soortgelijke regio’s in Tirol. Dat wil overigens niet zeggen dat de kwaliteit van de skigebieden en accommodaties veel minder is. Bovendien is het genieten van twee werelden, door de invloed vanuit Tirol en de invloed vanuit Zwitserland, wat je ook goed in de menukaarten van de verschillende restaurants terug kunt vinden.

Wintersport vakantie Silvretta Montafon biedt veel voordelen

Kortom, de wintersport is weliswaar anders als in de toeristische centra in Tirol en Salzburg, maar minstens net zo leuk en wat vriendelijker voor je portemonnee.
Ook wat sneeuwzekerheid hoeft men niet onder te doen voor andere gebieden.

Beoordeling Skigebied Silvretta Montafon

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over Silvretta

Voor meer informatie over skigebied Silvretta Montafon kan je terecht bij http://www.silvretta-montafon.at Tip: Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor een skivakantie Saalbach Hinterglemm, daar vind je ook uitstekende mogelijkheden.

Bekijk hier alle wintersport vakanties in Silvretta Montafon