Skiën in Argentinië

Veel mensen denken bij Argentinië aan het land met oneindig veel zon en een aangenaam klimaat. Maar wist je dat dit land ook hele andere dingen voor je in petto heeft? Argentinië kent veel verschillende landschappen, zoals een merendistrict, woestijnachtige kloven en een groot aantal skigebieden. Daarom is dit land ook een van de plekken waar jij zeker naar af moet reizen als je een groot liefhebber bent van wintersport. Leg je badkleding aan de kant en pak je ski’s en warme outfits maar in!

De bekendste skigebieden

Argentinië kent een aantal populair skigebieden waar altijd talloze toeristen zijn te vinden. Zo kan je afreizen naar Chapelco, Cerro Castor, Cerro Bayo en Las Leñas. Het laatstgenoemde skigebied is veruit de meest populaire optie onder de wintersportliefhebbers. Dit wegens het grote aanbod van verschillende skipistes en de grootte van het gebied zelf (bijna 60 kilometer). Hier kan je dus ook zeker terecht wanneer je voor het eerst de latten onder je voeten bindt en de techniek van het skiën nog onder de knie moet krijgen.

Verschil in seizoenen

Wil je graag op wintersport in dit land? Houd dan wel rekening met de seizoenen, aangezien het net andersom is. Doordat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt, gaat het wat de jaargetijden betreft net iets anders dan je gewend bent. Wanneer wij genieten van het zomerse weer is het in de skigebieden volop winter. De beste periode om hier naar af te reizen is dan ook van juni tot en met oktober. In principe ruil je dus het zomerse weer in om af te reizen naar een bestemming vol met sneeuw en kou. Maar als dit voor jou pure ontspanning is en het echte vakantiegevoel geeft, is dat absoluut de moeite waard.

Een afwisselende reis

Zoals we al aangeven, bestaat Argentinië uit een aantal verschillende gebieden. Deze zijn ook zeker de moeite van het bekijken waard. Dus ben je in de gelegenheid om langer op vakantie te gaan? Boek dan een reis naar Argentinië waar je door middel van een auto of een camper het hele land door rijdt. Je kunt in dit geval kiezen voor een rondreis in een bepaald thema, waar je bijvoorbeeld kennismaakt met de Argentijnse cultuur. De route is helemaal voor je uitgestippeld, zodat je geen bezienswaardigheid mist.