Skiwelt Wilder Kaiser Brixental, is één van de grootste aaneengesloten skigebieden in Oostenrijk, en omvat negen hartstikke leuke skidorpen, bijna 300 kilometer afdalingen en pisten, heel veel, en vooral moderne, liften, en tal van skihutten en gezellige restaurants.

Als je op zoek bent naar afwisseling tijdens de wintersport, dan is Skiwelt Wilder Kaiser Brixental, the place to be.

Veel wintersport afwisseling bij Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Want nergens anders, we moeten zeggen bijna nergens anders, is de afwisseling zo groot als hier.
Niet alleen als het gaat om verschillende pisten, alhoewel dat natuurlijk wel de hoofdreden voor veel wintersporters is, maar ook om alle andere mogelijke wintersporten, en natuurlijk om de negen skidorpen die zijn aangesloten bij skigebied Skiwelt Wilder Kaiser Brixental.
En dat zijn overigens niet de eerste de beste skidorpen, want het zijn stuk voor stuk wintersportbestemmingen van grote naam. Deze skidorpen in Oostenrijk zijn ook geschikt voor een jongeren skivakantie. Zie hier de last minute mogelijkheden.

Skigebied Wilder Kaiser Brixental omvat 9 skidorpen

De negen dorpen, Ellmau, Going, Söll, Westendorf, Brixen im Thale, Hopfgarten, Kelchsau, Itter, en Schefaau, zijn nog van die echt authentieke Tiroler dorpjes, waar je nog echt gastvriendelijk wordt onthaald. Het is net zo een top wintersport gebied als Ski Amadé.

En toch kan je hier ook erg moderne, en enkele van de allerbeste hotels in Oostenrijk vinden. Net als overigens erg mooie, en soms erg luxe vakantiehuizen. Veel van deze wintersport chalets, appartementen en hotels in Skigebied Wilder Kaiser Brixental liggen direct aan de piste.

  • Goede en afwisselende pisten. 134 km blauw, 129 rood en 17 km zwart.
  • 69 moderne liften.
  • Sneeuwzeker, door de ligging tussen 620 en 1957 meter, waarbij natuurlijk de lage afdalingen minder sneeuwzeker zijn.
  • Leuke en gezellige skihutten.
  • Erg goede faciliteiten, en ook diverse andere wintersporten zijn mogelijk.

Wintersport Oostenrijk voor beginnende en gevorderde skiërs

Skiwelt Wilder Kaiser Brixental is bovendien een skigebied voor iedereen. Dat wil zeggen, iedereen kan hier wel wat leuks vinden.
Of je nu lange afdalingen wilt maken, tochten buiten de piste wilt ondernemen, wilt paragliden boven het witte landschap, of een andere wintersport wilt beoefenen. Een groot voordeel, zijn ook de over het algemeen blauwe pisten, waardoor dit een skigebied is, waar ook voor de beginnende skiër en snowboarden veel te beleven valt. En bovendien ook voor de gevorderde wintersporter.

Eén klein nadeeltje heeft Skiwelt Wilder Kaiser Brixental wel, ondanks de enorm grote oppervlakte. Want het kan ook wel eens druk zijn bij sommige skihutten, en op sommige afdalingen.
Maar dat mag de pret van zoveel leuks natuurlijk niet drukken.

Overigens wordt hier ook aan de snowboarder gedacht, en aan de freeskiër, want er zijn ook diverse snowparks, met verschillende leuke elementen.

Beoordeling Skigebied Wilder Kaiser

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Voor meer informatie over de wintersportregio Skiwelt Wilder Kaiser Brixental kan je terecht bij http://www.skiwelt.at