Sneeuwkettingen kopen, waar moet je op letten?

Sneeuwkettingen kopen voor de komende wintersportvakantie? Dan is het handig om op een aantal belangrijke punten te letten. Op besneeuwde en beijzelde wegen tijdens wintersport zijn sneeuwkettingen enorm belangrijk om voldoende grip te hebben.

Sneeuwkettingen zijn in alle wintersportgebieden verplicht en het verplicht gebruiken van sneeuwkettingen wordt aangegeven door een rond en blauw verkeersbord met daarop een sneeuwketting. In dit artikel vertellen wij meer over waar je op moet letten bij het kopen van sneeuwkettingen.

Juiste bandenmaat

Sneeuwkettingen zijn er in allerlei maten, maar welke maat is geschikt voor om de banden van je auto? Dit kan je eenvoudig checken door te kijken wat de bandenmaat van je auto is. Op autobanden staan namelijk altijd de bandenmaat. Het eerste getal is de breedte, het tweede getal de hoogte en het getal na de R is de velgdiameter in inches. Deze drie maten heb je nodig om de juiste maat sneeuwkettingen te kiezen.

Bepaal de binnenspeling

Bij sneeuwkettingen aanschaffen is het belangrijk om de binnenspeling te bepalen. Traditionele sneeuwkettingen vereisen voldoende ruimte in de wielkast tot 16mm. Deze ruimte is nodig om de sneeuwketting te kunnen monteren en schade aan je auto te voorkomen. Bij te weinig binnenspeling kan de sneeuwketting schade aanbrengen aan de binnenkant van je wielkast.

Bij moderne auto’s met grotere wielen is er vaak minder wiel kastruimte waardoor je vaak sneeuwkettingen nodig hebt die geschikt zijn voor auto’s met weinig ruimte 7 mm. In sommige gevallen is er zelfs helemaal geen ruimte in de wielkast, hiervoor zijn loopvlak sneeuwkettingen geschikt. Deze hebben helemaal geen ruimte nodig. Met de sneeuwkettingzoeker van Sneeuwkettingen4u kan je gemakkelijk de juiste sneeuwkettingen voor jouw auto vinden! PS, met de vouwwagen naar Oostenrijk? Lees onze tips.

Let op het gewicht van je auto

Ook het gewicht van je auto is belangrijk bij het kopen van sneeuwkettingen. Bij zware auto’s is het belangrijk dat de schakels van de sneeuwkettingen dik en stevig genoeg zijn. Zwaardere auto’s hebben vaak ook meer vermogen, waardoor het belangrijk is dat de sneeuwkettingen extra dik en stevig zijn.