De Stubaier Gletscher. Een hoge sneeuwzekerheid, en de mogelijkheid om relaxed te skiën of te snowboarden, terwijl je ook nog eens kunt genieten van een prachtig panorama.

Eén van de grootste gletschergebieden in Europa. De Stubaier Gletscher, letterlijk en figuurlijk helemaal achterin het prachtige Stubaital, is geopend van oktober tot en met juli. Dat wil zeggen, hier kan je dus ook skiën en snowboarden als de temperatuur in het dal boven de dertig graden is, en de meeste toeristen in de zwembaden liggen.

Een unieke ervaring. Overigens zijn er altijd minimaal 50 kilometer pisten open.

Daarnaast is de Stubaier Gletscher makkelijk te bereiken.

Niet alleen als je de vakantie doorbrengt in het Stubaital, maar zelfs als je in de buurt van Innsbruck verblijft, waar vandaan zelfs een soort tram het Stubaital inrijdt, net als verschillende bussen.

De meeste wintersporters komen hier natuurlijk vanwege de hoge sneeuwzekerheid, maar de 110 kilometer pisten zijn ook erg goed geprepareerd, en er zijn afdalingen in verschillende moeilijkheidsgraden, dus voor ieder gezinslid zijn er goede pisten aanwezig.

Van brede en gemakkelijke afdalingen, tot buckepisten en moeilijke skiroutes.

Erg uitdagend is overigens de zwarte pist Fernau Mauer, van vier kilometer lengte, en ook de skiroute Wilde Grubn is aan te bevelen, als je een uitdagende skiroute zoekt in dit gebied.

En dus zoals gezegd, niet een skigebied dat alleen geschikt is voor volwassenen, of alleen geschikt voor jongeren.

Want iedereen zal hier een fantastische tijd kunnen doorbrengen, met heel veel witte kilometers.

Ook beginnende skiërs zullen hier juist de liefde voor de sport leren ontdekken, zoals je vaak merkt op de Stubaier Gletscher aan de kinderen. Die zijn allemaal blij, want het skigebied is uitermate kindvriendelijk, en erg geschikt als kinderen skiën willen leren.

Beoordeling

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over de Stubaier Gletscher

Voor meer informatie over de Stubaier Gletscher kan je terecht bij http://stubaier-gletscher.com