Tips die het kamperen in de winter aangenamer maken

Kamperen hoeft niet alleen aangenaam te zijnmet mooi weer en veel zon, in de lente, herfst maar ook in de winter kankamperen harstikke leuk zijn! Campings zijn tegenwoordig niet alleen meergeopend in het hoogseizoen maar ook steeds meer het hele jaar waardoor ooksteeds meer mensen gaan kamperen buiten het hoogseizoen. Hier lees je eenaantal tips hoe je kamperen in de winter aangenamer kan maken.

tui wintersport banner

T

Voorbereidingen

De voorbereidingen van het kamperen in de winter is van cruciaal belang. Zorg voor een goede tent die stevig is en waar geen gaten in zitten, zo voorkom je dat warme lucht kan ontsnappen. Neem voldoende warme kleding mee en neem ook kleding in laagjes mee, zoals thermokleding

chalet wintersport Oostenrijk banner

De plek

Wanneer je gaat kamperen in de winter is het belangrijk om een goede plek uit te zoeken. De grond kan in de winter erg hard zijn en het is daarom lastig om je haringen in de grond te krijgen. Het kan helpen om op de plek waar de haringen moeten komen staan eerst te gaan boren en ze daarna er in te slaan. Leg onder je tent een goed zeil neer zodat de kou niet via de onderkant van de tent je tent in kan komen.

sunweb lastminutes banner

Warmte behouden

Om de warmte te kunnen behouden is het belangrijk om zelf goed te eten, eten is namelijk de brandstof in ons lichaam. Wanneer je warm wilt slapen is het belangrijk dat er geen vocht is in je tent dat kan afkoelen. Ga warm je slaapzak in zodat je slaapzak je warm kan houden, doe dus voor het slapen gaan nog een paar oefeningen. Het is belangrijk dat je niet gaat zweten, de zweetdruppels koelen af waardoor je het snel koud kan krijgen.

Hans

Hans Alphenaar is de tekstschrijver en redacteur van deze Wintersport Oostenrijk website. Hij heeft veel affiniteit met natuur vakanties en reizen in de sneeuw. Hans is veganist, vindt duurzaamheid belangrijk en vindt dat je alles uit het leven moet halen. Een skivakantie, langlaufvakantie of wandelvakantie is genieten in de natuur en actief bezig zijn met je gezondheid en geestelijk welzijn.