Top-3 wintersportplaatsen voor gezinnen in Oostenrijk

Wintersport Oostenrijk? Wie op zoek is naar wintersportplaatsen voor gezinnen in Oostenrijk. Van plan om met het hele gezin op een echte wintersportvakantie te gaan? Dan is Oostenrijk natuurlijk de ideale locatie; nergens kun je zo goed op wintersport als hier. Maar de vraag blijft dan natuurlijk nog wel wáár in Oostenrijk je gaat verblijven. Er zijn immers tal van locaties in dit land waar je naartoe zou kunnen. Om je te helpen bij deze keuze, hebben wij een top-3 van wintersportplaatsen voor je opgesteld – speciaal voor gezinnen.

  1. Stubaital

Op nummer drie van onze lijst staat Stubaital, waar je het kleine dorpje Fulpmes vindt. Wat dit dorp en het bijbehorende gebied ideaal ten eerste zo interessant maakt voor gezinnen, is dat kinderen tot tien jaar gratis toegang hebben tot het skigebied. Daarnaast is er met het ‘Big Ron’s Kinderland’ een ideale plaats voor de kids om het skiën onder de knie te krijgen. En zijn ze even klaar met skiën (of snowboarden natuurlijk) dan kunnen zich ook prima vermaken bij één van de andere faciliteiten speciaal voor hen. Een wintersport vakantie in Stubaital is ook ideaal voor een last minute wintersport vakantie in Oostenrijk.

 

  1. Maria Alm

Een wintersportvakantie Oostenrijk mag best wat geld kosten – het is het immers meer dan waard – maar met een gezin wil je waarschijnlijk toch ook voor een aantrekkelijke prijs gaan. In dat geval kan je goed terecht in Maria Alm. In dit dorpje, dat grens aan twee skigebieden (…), betaal je namelijk relatief weinig voor je verblijf. Maar dat neemt niet weg dat je hier prachtig kunt skiën, zowel de ouders als de kinderen, die met Hugo’s Kinderland en Schneewutzel Kinderclub hun eigen pistes hebben. Kijk ook eens naar deze mooie wintersportgebieden in Oostenrijk, U aangeboden door 27vakantiedagen.nl.

 

  1. Galtür

Onze toplocatie voor gezinnen is Galtür. Het skigebied bij deze plaats is weliswaar vrij klein, maar dat maakt het voor kinderen juist ideaal: het is erg overzichtelijk en rustig. Hierdoor hebben zij alle ruimte om zich te vermaken en hoeven de ouders zich niet al te druk te maken. Bovendien zijn er speciale jeugdtarieven, die het financieel ook aantrekkelijk maken voor gezinnen.

Vakantiehuis wintersport met 10 slaapkamers huren

Voor een gezinsvakantie zal je hooguit een wintersport vakantiehuis Oostenrijk met 2 of 3 slaapkamers nodig hebben. Voor een wintersport vakantie met een grote groep heb je een wintersport groepsaccommodatie nodig of minstens een groot vakantiehuis met 10 slaapkamers. Er zijn ook wintersport accommodaties met 12, 13 of 14 slaapkamers in Oostenrijk te huur. Ideaal voor bijvoorbeeld wintersport schoolkampen of een wintersport weekend met het bedrijf.