Wintersport Vorarlberg

Wintersport in Vorarlberg is genieten van twee werelden.

Het is een combinatie, of misschien wel een gouden middenweg tussen de wintersportmogelijkheden die in Tirol worden aangeboden, en de wintersport die Zwitserland zo bekend gemaakt heeft.

Een wereld van formaat in de relatief gezien kleinste regio in Oostenrijk, maar zeker niet met de kleinste skigebieden of de kleinste wintersportmogelijkheden.

Vorarlberg is een geliefde wintersport

Vorarlberg biedt zoveel wintersport, dat het een geliefde vakantiebestemming is voor heel veel wintersporters.

Misschien zelfs wel geliefder dan elders, en alhoewel de regio natuurlijk kleiner is, zijn hier maar liefst 44 verschillende mogelijkheden om op de lange latten of de snowboard van de pisten af te glijden.

En dat is toch voor een dergelijk onbekende regio zeker niet slecht.

En denk nu niet dat de Wintersport in Vorarlberg alleen op kleine skigebieden plaats kan vinden.

Hier vindt je werkelijk prachtige skigebieden en regio’s, die gedeeltelijk zelfs de grenzen van Oostenrijk en Duitsland overlappen.

  • De Silvretta regio, met Montafon Hochjoch en Montafon Nova.
  • Het Kleinwalsertal met Ifen, de grensoverschrijdende Kanzelwand Fellhorn, de Walmendingerhorn en het erg leuke Kleinwalsertal Talskigebiet.
  • Warth Schrocken.
  • Stuben am Arlberg, niet ver van de wieg van het skiën St. Anton am Arlberg.

Het is nogal wat, dat Vorarlberg te bieden heeft.

Voor ieder wat wils, grote en kleine skigebieden, knus of omvangrijk.

En met een gastvriendelijkheid die erg groot is, in een regio die veel doet om het wintersporters naar de zin te maken op goed onderhouden en geprepareerde pisten, en met een fantastische aprés ski in tal van skihutten, restaurants en discotheken.

Je bent weliswaar in Vorarlberg, maar je geniet toch van een Tiroolse mentaliteit, met een vleugje Zwitserland, wat vooral aan de inheemse keuken te merken is.

En laten we hier vooral niet vergeten het meest koninklijke skigebied in de Alpen te vermelden, Lech Zürs am Arlberg.

De favoriete wintersportplaats van de koninklijke familie.

En mocht je hier een keer naar toe gaan om te genieten van de Wintersport in Vorarlberg, dan weet je ook meteen waarom de Koning en zijn familie hier jaar op jaar zo graag komen voor de wintersportvakantie.

Een erg open dorp trouwens, waar je de familie dus ook daadwerkelijk zo tegen het lijf kunt skiën.

Advertentie

Wintersport Vorarlberg

Voralberg in Oostenrijk is een wintersportgebied welke ook geschikt is voor een vakantie met kinderen. Een aantal pistes zijn ook geschikt voor beginnende wintersporters. Ook eenoudergezinnen kunnen hier hun skivakantie boeken, al dan niet via een reisorganisatie welke gespecialiseerd is in wintersportvakanties voor eenoudergezinnen Je kunt je opgeven voor een georganiseerde 1 ouder wintersport vakantie als je een single ouder bent en kinderen hebt in de leeftijd van ongeveer 8 tot 18 jaar.