Zillertal 3000 is het grootste skigebied in het Zillertal in Tirol. Een dal dat natuurlijk enorm geliefd is als wintersportbestemming. Zillertal 3000 is geweldig.

Samensmelting diverse skigebieden Oostenrijk

Het skigebied, Zillertal 3000, is ontstaan door de samensmelting van de skigebieden Mayrhofen, Finkenberg, Hippach en Lanersbach, en heeft zowel voor de beginnende wintersporter als voor de gevorderde, enorme mogelijkheden te bieden.

Bovendien heeft een deel van het mooie skigebied ook nog eens haar originele charme weten te behouden.

Wintersport chalet Oostenrijk

Een groot skigebied, dat dan ook vanuit verschillende wintersportdorpen per skilift te bereiken is. Veel mensen boeken hun wintersport chalet Tirol in Zillertal 300. Met name omdat je hier blauwe, rode en zwarte pistes hebt en er voor beginners en gevorderde wintersporters optimale mogelijkheden zijn.

Vanuit Mayrhofen kan je met de Penken kabelbaan naar het deelgebied Penken, en het skigebied Ahorn. Hier liggen afdalingen die haast net zo breed zijn als de snelwegen, en voor snowboarders ligt hier een fantastisch funpark. Zie ook het skigebied Harakiri, het skigebied met de stijlste afdalingen van heel Oostenrijk.

Skigebied Mayrhofen

Dit gedeelte staat overigens ook wel bekend als skigebied Mayrhofen, maar door de aansluiting met onder andere Tux en Lanersbach, heb je natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om te genieten van de perfecte sneeuw.

Overigens, zijn alleen de Ahorn bij Mayrhofen, en de Hintertuxer Gletscher, niet direct aangesloten, alle andere pisten en afdalingen wel.

Dus, Zillertal 3000 staat garant voor heel veel wit, winterplezier.

  • 168 kilometer pisten. 54 km blauw, 101 rood en 13 km zwart.
  • Veel skiliften, die je vanuit nagenoeg alle dorpen in de regio naar de pisten brengen.
  • Sneeuwzeker.
  • Een gezellige en goede aprés ski, op verschillende skihutten, maar ook in de skidorpen.
  • En natuurlijk worden in dit grote gebied ook verschillende andere wintersporten aangeboden.

Zillertal 3000 is een erg afwisselend skigebied, en dat is ook van toepassing op de verschillende wintersportdorpen in dit gebied.

De bekendste skidorpen van Zillertal 3000

Daarvan is vanzelfsprekend Mayrhofen het bekendste dorp, maar ook de kleinere dorpen, zoals Madseit, Juns en Lanersbach, en de wat grotere dorpen als Tux, Finkenberg en Hippach, bieden grote mogelijkheden om optimaal van de wintersport te genieten.

En, ook al ligt er misschien in de skidorpen niet altijd de gewenste sneeuw, de pisten liggen een stuk hoger, en zijn enorm sneeuwzeker.

Wat betreft de sneeuw in de dorpen. Natuurlijk heb je meer kans op sneeuw in de skidorpen, naarmate je hoger in het Zillertal komt, dus meer richting Tux en Hintertux.

Beoordeling

Gastvriendelijkheid
Kwaliteit Pisten
Kwaliteit Aprés Ski
Andere mogelijke Wintersporten
Evenementen
Kwaliteit Hotels en Vakantiehuizen
Algemene indruk

Meer informatie over Zillertal 3000

Voor meer informatie over skigebied Zillertal 3000 kan je terecht bij http://www.tux.at